Zgodba restavracije Mandala

 

Zamisel o veganski restavraciji Mandala se je v srcu Mitje Bitenca porodila pred dvemi leti, ko je videl kako gostje uživajo v hrani in se radi vračajo. Kljub temu, da jih več kot 70% ni vegijev, so se po hrani počutili odlično. Pomislil je, da bi novo restavracijo odprl še v središču Ljubljane, ki bo lažje dostopna tudi ostalim. 

Mitja je kot menih 6 let preživel v samostanu, kjer je odkril strast in vrednote za pripravo okusne hrane. Tako je potoval po svetu, kjer je vodil restavracijo v Torontu, kuhal v restavraciji v Stockholmu in spoznal svojo ženo, ki je kuhala v londonski restavraciji Govinda’s. Leta 2003 pa je začel s kuharskimi tečaji in kuharsko šolo, ki jih vodi še danes. Logično nadaljevanje je bila dostava hrane ter cateringi.

Leta 2008 je prišel prelomni trenutek v njegovem življenju, saj je ustvaril prvo vegetarijansko restavracijo Govinda’s – kasneje Radha Govinda v Šiški. Potem, ko je nekaj let prej bila to le njegova močna želja, so sadovi trdega dela obrodili v dobre odzive gostov. Zato se je odločil, da nadaljuje življenje s poslanstvom priprave okusne hrane z ljubeznijo in pozitivno energijo, na treh energetskih nivojih, ki bo odskočna deska za ustvarjalno delo gostov.

Tako je po BTC-jevi »street food« stojnici nastala še ideja o tretji restavraciji.

V Center Ljubljane je prišla veganska restavracija Mandala.