Sprehodite se po čakrah

Sprehodite se po čakrah

Enodnevni veganski kuharski tečaj

Mandalini tečaji pod vodstvom Mitje Bitenca.

Veganska vedska kuhinja,

v katere globine se bomo tečajih potopili in jih tudi z veseljem okusili, izključuje meso, jajca in ribe, mleko, mlečne izdelke, vključuje pa vse vrste sadja, zelenjave, riževo mleko in izdelkov iz soje, žit, stročnic itd. Je zelo uravnovešena in vsebuje vse potrebne sestavine za zdrav razvoj človeškega organizma.

Vrste tečajev

Česa se boste na nedeljskem kuharskem tečaju naučili?

  • Vedska kuhinja 1, 2, 3;

  • Sladice brez jajc – v pripravi

  • Klasična kuhinja – v pripravi

Krajši opisi tečajev:

Slovijo kot izjemno zanimivi, saj jedilniki temeljijo na pestri izbiri živil in začimb. Takšna pestrost omogoča telesu absorbcijo vseh potrebnih vitaminov, mineralov in ostalih ključnih elementov.

Začimbe imajo v prehrani izjemno pomembno vlogo, saj pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu. Vedska kuhinja se odlikuje z zelo bogato izbiro začimb v visoko vsebnostjo eteričnih olj, s pomočjo katerih se telo po zaužiti hrani očiščuje, tako na primer določene začimbe čistijo kri, uravnavajo holesterol, odpravljajo alergije in slabosti, razstrupljajo jetra, izboljšujejo prekrvavitev… In z ustvarjanjem »preventivne klime« v telesu preprečujejo tvorbo bolezenskih klic in gojišč mnogih bolezni sodobnega časa.

Vedska kuhinja ima izjemno dolgo in bogato tradicijo, saj sega več kot 5000 let v zgodovino. Zajema obilo praktičnih nasvetov, ki so uporabne vsakemu posamezniku pri njegovem načinu kuhanja. Živila, ki jih uporabljamo, so lokalne pridelave, ostale pomožne sestavine in začimbe pa so naprodaj v bolje založenih trgovinah.

Vse sestavine, ki jih uporabljamo na tečaju, so na voljo v naših prodajalnah (začimbe, čičerikina moka…). Vedska kuhinja temelji na izjemnih vonjavah, barvitosti hrane in zelo okusnih jedeh. Udeležbo na tem tečaju vam toplo priporočamo saj smo sedaj tradicionalno vedsko kuhinjo približali tudi veganom !

V naših krajih že tradicionalno sodi med bolj priljubljene. Tudi italijansko kuhinjo lahko označimo kot tako, ki blagodejno in zdravilno učinkuje na človeško telo. Za mediteransko kuhinjo je značilna uporaba široke palete mediteranskih začimb in dišavnic, ter seveda olivnega olja, ki predstavlja sam dragulj italijanske kuhinje.

V tradicionalni italijanski kuhinji se sicer uporablja tudi meso, mi pa le-tega nadomestimo s še bogatejšo zelenjavno simfonijo.

Na tečaju se bomo naučili pripraviti: lazanjo po slavnem receptu iz londonske restavracije; dve vrsti omak za testenine, ki jih bomo prav tako sami izdelali; slastne slavne kalcone (tako zelo dobre, da jih ni mogoče jesti vse dotlej, dokler jih poponoma ne zmanjka) in pa francosko solato z vegansko majonezo, ki jo bomo sami pripravili.

Termini

Vedska veganska kuhinja - VVK

SEPTEMBER
NEDELJA 22.9.2024 – VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 1

OKTOBER
NEDELJA 13.10.2024 – VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 2

NOVEMBER

NEDELJA 17.11.2024 – VEDSKA VEGANSKA KUHINJA 3

DECEMBER
NEDELJA 8.12.2024 – ITALIJANSKA KUHINJA
– NOVO!!!

Ob prijavi in plačilu na vse 4 vegetarijanske kuharske tečaje (VEDSKA KUHINJA 1, 2, 3 in ITALIJANSKA KUHINJA) do 15.8.2024 vam priznamo 40€ akcijskega popusta!

Kuharske tečaje izvajamo v Restavraciji Mandala

Vsebina

In česa se boste na nedeljskem veganskem kuharskem tečaju naučili?

Jedi, katerih pripravo boste na kuharskih tečajih osvojili, si lahko ogledate nižje.

Naučili se boste, kako:

  • uporabljati pestro paleto začimb in živil;

  • spoznali boste kako hrana vpliva na našo zavest in počutje;

  • zakaj je pomebno kakšno hrano uživamo;

  • kako hrano zaužijemo na treh energijskih nivojih;

  • kuhati po navodilih v kuharskih knjigah;

  • izvajati različne tehnike pri pripravi začimb in jedi;

  • pripraviti in kuhati hrano s pravilno zavestjo;

  • deluje duhovni vidik vegetarijanstva – kako hrano očistiti negativnih energij;

  • razvijati intuicijo;

  • nadomestiti mesna živila;

  • sestaviti jedilnik

  • ...

Vodja
tečaja

tečaj vodi Mitja Bitenc, kuhar z več desetletji izjemnih izkušenj s področja vedske vegetarijanske kuhinje.

Kot glavni kuhar se je pilil v mnogih svetovno znanih vegetarijanskih restavracijah po svetu, med drugim v Torontu, Stockholmu, Londonu, s svojim širokim znanjem pa je pripomogel pri zagonih skoraj vseh resnejših vegetarijanskih točk v Ljubljani (Vegedrom, Hestija, Pangea Natura, Holyfood, OM - Okusno mobilno, Govinda’s, Food for Life Slovenia.

V zadnjih letih poleg vodenja Radha Govinda vegetarijanske restavracije in veganske restavracije Mandala, vodi uspešne in dobro obiskane tečaje vegetarijanske kuhinje. 

Kako potekajo tečaji?

Tečaji potekajo ob določitvi jedi, ki vam jo dodeli v pripravo kuharski mojster, vi pa s pomočjo recepta pripravite vse sestavine in začimbe.

Zatem se k pripravi vključijo še preostali tečajniki, ki spremljajo pripravo jedi. Jedi kuhate sami, saj želimo, da pridobite praktično izkušnjo. Kuharski mojster vas opazuje in skozi postopek ves čas vodi. Na ta način boste osvojili celoten postopek priprave jedi in le-to brez težav pripravljali kasneje tudi doma.

Tečaj je sestavljen iz 3 delov in sicer:

  1. del je namenjen predstavitvi programa in pripravi sestavin ter začimb.

  2. del je namenjen pripravi okoli 10 vrst različnih jedi.

  3. del je namenjen pospravljanju in nato kraljevski pojedini. Vselej skuhamo več, tako da lahko preostalo hrano odnesete v pokušino tudi svojim domačim. Zato ne pozabite in s seboj prinesite nekaj plastičnih posodic!

Ključne info:

LOKACIJA TEČAJA: Ajdovščina 4, Ljubljana v prostorih Restavracije MANDALA – (Podhod Ajdovščina)
KDAJ: od 10:00 do 16:00 ure (sobota ali nedelja)
CENA ENEGA TEČAJA: 85 €/osebo. V ceno so vključeni vsi stroški tečaja (literatura, živila, kraljevska pojedina, DDV) Po vaši prijavi boste na e-mail prejeli predračun. Po plačanem prederačunu je vaša udeležba potrjena. Potrdilo o vplačilu pošljite na info@radhagovinda.si

Podatki za predračun: IME, PRIIMEK, NASLOV
(če plačnik ni udeleženec prosimo, da pošljete še podatke o udeležencu:  IME PRIIMEK, E-MAIL, GSM)

OPOZORILO:

V začetku tedna (ponedeljek), ko je predviden tečaj (sobota ali nedelja), boste po elektronski pošti prejeli opomnik za kuharski tečaj.

Najkasneje do srede je potrebno vaš prihod potrditi preko elektronske pošte info@radhagovinda.si . Če do takrat ne potrdite vašo udeležbo, se smatra, da se boste tečaja udeležili. Do srede lahko sporočite svojo morebitno neudeležbo. V tem primeru ste upravičeni za nadomestni termin.

V primeru neudeležbe (bolezen, izredni dogodek…) si lahko sami najdete zamenjavo. V primeru neudeležbe je potrebno poravnati celotni znesek in se denar za neudeležbo ne vrača. V primeru, da ste zboleli, se vam z zdravniškim opravičilom povrne 50% plačila.

Darilni bon oziroma plačilo tečaja vamn velja 1 leto od nakupa.

PRIJAVE IN INFORMACIJE: 041 752 645 (Mitja Bitenc) ali email info@radhagovinda.si

Člani kluba Govinda’s lahko izkoristijo članski popust (5-22%)! Ne velja za akcijske cene!

Ob prijavi in plačilu na vse 4 vegetarijanske kuharske tečaje, (VEDSKA VEGETARIJANSKA KUHINJA 1,2,3 in ITALIJANSKA KUHINJA), vam priznamo 40€ popusta!

Jedi,

ki se jih naučite pripraviti na nedeljskem tečaju:

1. SABDŽI: bučke,korenje,jajčevec,beli tofu,pelati- glavna zelenjavna jed
2. SABDŽI: blitva,sladki krompir, sojina smetana – glavna zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ: s kurkumo in grahom – priloga
4. JUHA: hokaido buča, sveži koromač, domači tanki rezanci – juha
5. MATI: pirina polnozrnata in črna moka – kruhki
6. HALVA: sadje, pšenični zdrob… – sladica
7. LADU: čičerikina moka, indijski oreščki – sladica
8. LASI: veganski mango lasi – napitek

1. SABDŽI: cvetača, rdeča paprika, dimljen tofu, ingver – zelenjavna jed
2. SABDŽI: bučke, pečen krompir, smetana – zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ: kokos, peteršilj – priloga
4. FRANCOSKA SOLATA: korenje, krompir, grah, kumarice, domača majoneza
5. DELIKATESA: polnozrati kruhki – ČAPATI
6. SLADICA 1: vegansko pecivo – biskvit iz manga in banan
7. SLADICA 2: KORENČKOVA HALVA: korenje, mandlji, žafran, smetana, rozine…
8. NAPITEK: limeta z žafranom

1. ŠAK: špinača, krompir, tofu, smetana – zelenjavna jed
2. SABDŽI: stročji fižol v čičerkini omaki z začimbami – zelenjavna jed
3. BASMATI RIŽ: indijski oreščki, žafran, klinčki, cimet, kardamon – priloga
4. JUHA: mung dhal rumena leča, cvetača, korenček, začimbe, sveži koriander
5. SOLATA: rdeča pesa, smetana, bučno olje, limona
6. VEGI RAŽNJIČI: ocvrta zelenjava panirana v čičerkini panadi – delikatesa
7. ČATNI: jabolka, ananas, pomaranča – pikantna sladica
8. SLADICA: veganske palačinke z namazom iz kakava in lešnikov

1. LAZANJA – z veganskim bešamelom, špinačo, tofujem, s pelati in zelenjavo, vegansko mozarelo, domačimi testeninami
2. RUMENI DOMAČI POLŽKI, ŠPINAČNI SVEDRI
3. BOLONEZE OMAKA – iz bučk, jajčevcev, rdeče paprike, paradižnika
4. OLIVNA OMAKA – iz črnih in zelenih oliv, kaper, paradižnika, paste genovese
5. CALZONE –z belim tofujem, koruzo, rdečo papriko, karijem
6. FRANCOSKA SOLATA – iz korenčka, krompirja, graha, kumaric, domače veganske majoneze,

Dodatne možnosti

Darilni bon

Vegetarijanski kuharski tečaj lahko tudi podarite ob posebnih priložnostih vsem tistim, ki jih imate radi – za rojstni dan, poroko, obletnico, ali pa kar tako. Prelepo darilo, ki zaznamuje celotno življenje z uživanjem v prekrasni, slastni hrani!

Kuharska skupina

Pridružite se FB kuharski skupini – RADhA kuham z GOVINDO:

Vsi naši tečaji

Restavracija
Mandala

Podhod Ajdovščina 4,
1000 Ljubljana Center

Čas odprtja

PON – PET: 11.00-18.00
SOB, NED, prazniki: zaprto

08 201 8079

restavracijamandala108

@gmail.com
Ostale
restavracije

Restavracija Radha Govinda
Žibertova 23,
1000 Ljubljana Šiška

Čas odprtja

PON – SOB: 11.00-18.00
NED in prazniki: zaprto

Restavracija Mandala © 2024 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.