Sprehodite se po čakrah
Sprehodite se po čakrah
Mandalini tečaji pod vodstvom Mitje Bitenca.
Vedska vegetarijanska kuhinja,
v katere globine se bomo na tečajih potopili in jih tudi z veseljem okusili, izključuje meso, jajca in ribe, vključuje pa vse vrste sadja, zelenjave, mleka in mlečnih izdelkov, žit, stročnic itd.
Je zelo uravnovešena in vsebuje vse potrebne sestavine za zdrav razvoj človeškega organizma.
Česa se boste na nedeljskem kuharskem tečaju naučili?
Vedska kuhinja 1, 2, 3;
Italijanska kuhinja;
Sladice brez jajc – v pripravi
Klasična kuhinja – v pripravi
Krajši opisi tečajev:
Slovijo kot izjemno zanimivi, saj jedilniki temeljijo na pestri izbiri živil in začimb. Takšna pestrost omogoča telesu absorbcijo vseh potrebnih vitaminov, mineralov in ostalih ključnih elementov.
Začimbe imajo v prehrani izjemno pomembno vlogo, saj pomagajo vzpostaviti ravnovesje v telesu. Vedska kuhinja se odlikuje z zelo bogato izbiro začimb v visoko vsebnostjo eteričnih olj, s pomočjo katerih se telo po zaužiti hrani očiščuje, tako na primer določene začimbe čistijo kri, uravnavajo holesterol, odpravljajo alergije in slabosti, razstrupljajo jetra, izboljšujejo prekrvavitev… In z ustvarjanjem »preventivne klime« v telesu preprečujejo tvorbo bolezenskih klic in gojišč mnogih bolezni sodobnega časa.
Vedska kuhinja ima izjemno dolgo in bogato tradicijo, saj sega več kot 5000 let v zgodovino. Zajema obilo praktičnih nasvetov, ki so uporabne vsakemu posamezniku pri njegovem načinu kuhanja. Živila, ki jih uporabljamo, so lokalne pridelave, ostale pomožne sestavine in začimbe pa so naprodaj v bolje založenih trgovinah.
Vse sestavine, ki jih uporabljamo na tečaju, so na voljo v naših prodajalnah (začimbe, čičerikina moka, ghee …). Vedska kuhinja temelji na izjemnih vonjavah, barvitosti hrane in zelo okusnih jedeh. Udeležbo na tem tečaju vam toplo priporočamo!
V naših krajih že tradicionalno sodi med bolj priljubljene. Tudi italijansko kuhinjo lahko označimo kot tako, ki blagodejno in zdravilno učinkuje na človeško telo. Za mediteransko kuhinjo je značilna uporaba široke palete mediteranskih začimb in dišavnic, ter seveda olivnega olja, ki predstavlja sam dragulj italijanske kuhinje.
V tradicionalni italijanski kuhinji se sicer uporablja tudi meso, mi pa le-tega nadomestimo s še bogatejšo zelenjavno simfonijo.
Na tečaju se bomo naučili pripraviti: lazanjo po slavnem receptu iz londonske vegetarijanske restavracije; dve vrsti omak za testenine, ki jih bomo prav tako sami izdelali; slastne slavne kalcone (tako zelo dobre, da jih ni mogoče prenehati jesti vse dotlej, dokler jih poponoma ne zmanjka) in pa francosko solato z vegetarijansko majonezo brez jajc, ki jo bomo pripravili sami.
Vedska vegetarijanska kuhinja - VK
SEPTEMBER
SOBOTA 21.9.2024 – VEDSKA KUHINJA 1
OKTOBER
SOBOTA 12.10.2024 – VEDSKA KUHINJA 2
NOVEMBER
SOBOTA 16.11.2024 – VEDSKA KUHINJA 3
DECEMBER
SOBOTA 7.12.2024 – ITALIJANSKA KUHINJA
Vedska veganska kuhinja - VVK
Ob prijavi in plačilu na vse 4 vegetarijanske kuharske tečaje (VEDSKA KUHINJA 1, 2, 3 in ITALIJANSKA KUHINJA) do 15.8.2024 vam priznamo 40€ akcijskega popusta!
Kuharske tečaje izvajamo v Restavraciji Mandala
In česa se boste na nedeljskem kuharskem tečaju naučili?
Jedi, katerih pripravo boste na kuharskih tečajih osvojili, si lahko ogledate nižje.
Naučili se boste, kako:
Tečaji potekajo ob določitvi jedi, ki vam jo dodeli v pripravo kuharski mojster, vi pa s pomočjo recepta pripravite vse sestavine in začimbe.
Zatem se k pripravi vključijo še preostali tečajniki, ki spremljajo pripravo jedi. Jedi kuhate sami, saj želimo, da pridobite praktično izkušnjo. Kuharski mojster vas opazuje in skozi postopek ves čas vodi. Na ta način boste osvojili celoten postopek priprave jedi in le-to brez težav pripravljali kasneje tudi doma.
Tečaj je sestavljen iz 3 delov in sicer:
del je namenjen predstavitvi programa in pripravi sestavin ter začimb.
del je namenjen pripravi okoli 10 vrst različnih jedi.
del je namenjen pospravljanju in nato kraljevski pojedini. Vselej skuhamo več, tako da lahko preostalo hrano odnesete v pokušino tudi svojim domačim. Zato ne pozabite in s seboj prinesite nekaj plastičnih posodic!
Ključne info:
LOKACIJA TEČAJA: Ajdovščina 4, Ljubljana v prostorih Restavracije MANDALA – (Podhod Ajdovščina)
KDAJ: od 10:00 do 16:00 ure (sobota ali nedelja)
CENA ENEGA TEČAJA: 85 €/osebo. V ceno so vključeni vsi stroški tečaja (literatura, živila, kraljevska pojedina, DDV) Po vaši prijavi boste na e-mail prejeli predračun. Po plačanem prederačunu je vaša udeležba potrjena. Potrdilo o vplačilu pošljite na info@radhagovinda.si
Podatki za predračun: IME, PRIIMEK, NASLOV
(če plačnik ni udeleženec prosimo, da pošljete še podatke o udeležencu: IME PRIIMEK, E-MAIL, GSM)
OPOZORILO:
V začetku tedna (ponedeljek), ko je predviden tečaj (sobota ali nedelja), boste po elektronski pošti prejeli opomnik za kuharski tečaj.
Najkasneje do srede je potrebno vaš prihod potrditi preko elektronske pošte info@radhagovinda.si . Če do takrat ne potrdite vašo udeležbo, se smatra, da se boste tečaja udeležili. Do srede lahko sporočite svojo morebitno neudeležbo. V tem primeru ste upravičeni za nadomestni termin.
V primeru neudeležbe (bolezen, izredni dogodek…) si lahko sami najdete zamenjavo. V primeru neudeležbe je potrebno poravnati celotni znesek in se denar za neudeležbo ne vrača. V primeru, da ste zboleli, se vam z zdravniškim opravičilom povrne 50% plačila.
Darilni bon oziroma plačilo tečaja vamn velja 1 leto od nakupa.
PRIJAVE IN INFORMACIJE: 041 752 645 (Mitja Bitenc) ali email info@radhagovinda.si
Člani kluba Govinda’s lahko izkoristijo članski popust (5-22%)! Ne velja za akcijske cene!
Ob prijavi in plačilu na vse 4 vegetarijanske kuharske tečaje, (VEDSKA VEGETARIJANSKA KUHINJA 1,2,3 in ITALIJANSKA KUHINJA), vam priznamo 40€ popusta!
ki se jih naučite pripraviti na nedeljskem tečaju:
1. DOMAČI SIR (‘PANIR’) – mehki in trdi sir
2. JOGURT – izdelamo ga sami
3. LASSI – sadni napitek iz jogurta in sadja
4. LADHU (sladica) – iz čičerikine moke, lešnikov, rjavega sladkorja
5. ŠRIKAND (sladica) – iz žafrana, odcejenega jogurta, rjavega sladkorja
6. RAITA (solata z jogurtom) – iz blitve, jogurta, arašidov
7. HALVA (sladica) – iz višenj, pšeničnega zdroba …
8. PURI (indijski ‘kruhki’) – iz sezama, maka, polnovredne moke
9. SABDŽI (glavna zelenjavna jed) – iz bučk, korenčka, jajčevcev, domačega sira, paradižnikove omake
10. BASMATI RIŽ (priloga) – z dodatkom kokosa, peteršilja
1. SABDŽI (glavna zelenjavna jed) – iz cvetače, paprike, dimljenega tofuja, kisle smetane,…
2. SABDŽI (glavna zelenjavna jed) – iz stročjega fižola, paradižnika, jogurta, čičerikine moke …
3. BASMATI RIŽ (priloga) – z mandlji, koromačem
4. SAMOSE (delikatesa) – iz polnozrnatega testa, z mehkim sirom, koruzo, zelenimi olivami, olivnim oljem …
5. RAITA (solata z jogurtom) – iz zlatih kroglic, namočenih v jogurt
6. SLADKI RIŽ (sladica) – s karamelo, cimetom, rižem, mlekom …
7. KORENČKOVA HALVA – iz korenja, mandljev, žafrana, sladke smetane, rozin …
8. ČATNI (chuttney = rahlo pikantna sladica) – iz banan, rozin, limon, začimb
1.KATHI MITHI SABDŽI (glavna zelenjavna jed) – iz bučk, korenčka, ananasa, zelene, pelatov, sira …
2. LIMONIN RIŽ (priloga) – limonin riž s svežim kokosom in indijskimi oreščki
3. DHALOVA JUHA – rumeni mung dhal, korenček, peteršilj
4. ČAPATI (tradicionalni kruhki) – iz moke tip 1100, polnozrnate moke, soli
5. RAITA (solata z jogurtom) – iz kumaric, jogurta, kokosa, začimb
6. ČATNI (pikantna sladica) – iz jabolk, ananasa, pomaranč
7. LASSI (napitek iz jogurta) – iz jogurta, žafrana, rožne vode
8. RASA GULA (božanska sladica) – sirne kroglice, namočene v odišavljenem sirupu
1. LAZANJA – z bešamelom, špinačo, domačim sirčkom, s pelati in zelenjavo, z nastrganim sirom, domačimi testeninami
2. RUMENI DOMAČI POLŽKI, ŠPINAČNI SVEDRI
3. BOLONEZE OMAKA – iz bučk, jajčevcev, rdeče paprike, paradižnika
4. OLIVNA OMAKA – iz črnih in zelenih oliv, kaper, paradižnika, paste genovese
5. CALZONE – z mehkim sirčkom, koruzo, rdečo papriko, karijem
6. FRANCOSKA SOLATA – iz korenčka, krompirja, graha, kumaric, domače majoneze, …
tečaj vodi Mitja Bitenc, kuhar z več desetletji izjemnih izkušenj s področja vedske vegetarijanske kuhinje.
Kot glavni kuhar se je pilil v mnogih svetovno znanih vegetarijanskih restavracijah po svetu, med drugim v Torontu, Stockholmu, Londonu, s svojim širokim znanjem pa je pripomogel pri zagonih skoraj vseh resnejših vegetarijanskih točk v Ljubljani (Vegedrom, Hestija, Pangea Natura, Holyfood, OM - Okusno mobilno, Govinda’s, Food for Life Slovenia.
V zadnjih letih poleg vodenja Radha Govinda vegetarijanske restavracije in veganske restavracije Mandala, vodi uspešne in dobro obiskane tečaje vegetarijanske kuhinje.
Darilni bon
Vegetarijanski kuharski tečaj lahko tudi podarite ob posebnih priložnostih vsem tistim, ki jih imate radi – za rojstni dan, poroko, obletnico, ali pa kar tako. Prelepo darilo, ki zaznamuje celotno življenje z uživanjem v prekrasni, slastni hrani!
Kuharska skupina
Pridružite se FB kuharski skupini – RADhA kuham z GOVINDO:
Podhod Ajdovščina 4,
1000 Ljubljana Center
PON – PET: 11.00-18.00
SOB, NED, prazniki: zaprto
Restavracija Radha Govinda
Žibertova 23,
1000 Ljubljana Šiška
PON – SOB: 11.00-18.00
NED in prazniki: zaprto
Restavracija Mandala © 2024 Vse pravice pridržane.
Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.