Sprehodite se po čakrah

Sprehodite se po čakrah

Vegetarijanska kuharska šola

15-dnevni program.

Namenjena vsem, ki želite poglobiti svoje znanje o vegetarijanski prehrani.

Hrana, ki jo pripravljamo, je prava paša za oči, ob izjemnih aromah, ki se bodo ob kuhanju razvile, bo postala kuhinja najljubši prostor vašega doma.

Vabimo vas tudi na ogled videa:

Prijava na tečaj

Informacije o izvedbi:

KDAJ: ponedeljek od 18. do 21. ure

KJE: Podhod Ajdovšččina 4 – v prostorih restavracije Mandala

ŠTEVILO SREČANJ: 15

TERMIN: od 5 SEPTEMBER 2022 do 30.JANUAR 2023 (24. GENERACIJA)

PLAČILO: 30 € (vključen DDV) na srečanje (možnost mesečnega plačevanja)

ŠT: TEČAJNIKOV: v skupini je lahko največ 10 tečajnikov

Dodatne informacije, navodila:

S seboj prinesite predpasnik, pisalo in posodice, da boste lahko nekaj pripravljene hrane lahko odnesli tudi domov. Na vsakem srečanju boste prejeli tudi recepte, po katerih smo jedi pripravljali, ki jih boste lahko vlagali v svoje mape in tako sestavili celotno zbirko kuharskih receptov (skupaj cca 75 jedi). Ob koncu šolanja boste prejeli tudi diplomo o opravljeni vegetarijanski kuharski šoli.

Z zbiranjem prijav za KUHARSKO ŠOLO, ki bo potekala to jesen, smo že pričeli.

Prijave pošljite na info@radhagovinda.si

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
041 752 645 (Mitja Bitenc)
ali email: info@radhagovinda.si

Ob prijavi na kuharsko šolo do 31.8.2022 vam priznamo 10% popusta!

Vodja
tečaja

tečaj vodi Mitja Bitenc, kuhar z več desetletji izjemnih izkušenj s področja vedske vegetarijanske kuhinje.

Kot glavni kuhar se je pilil v mnogih svetovno znanih vegetarijanskih restavracijah po svetu, med drugim v Torontu, Stockholmu, Londonu, s svojim širokim znanjem pa je pripomogel pri zagonih skoraj vseh resnejših vegetarijanskih točk v Ljubljani (Vegedrom, Hestija, Pangea Natura, Holyfood, OM - Okusno mobilno, Govinda’s, Food for Life Slovenia.

V zadnjih letih poleg vodenja Radha Govinda vegetarijanske restavracije in veganske restavracije Mandala, vodi uspešne in dobro obiskane tečaje vegetarijanske kuhinje. 

Jedi,

ki se jih naučite pripraviti v vegetarijanski kuharski šoli:

1. Uvod v vegetarijanstvo
2. Začimbe
3. Jogurt
4. Panir – mladi sir

1. SABDŽI : bučke, panir, kisla smetana – zelenjavna jed
2. ČIDVA : krompir, kokos, rozine, mandlji, začimbe – kraljevski čips
3. RAJTA: rdeča pesa, bučno olje, jogurt, limona – solata
4. ŠRIKANT: sadje, odcejeni jogurt, sladkor – indijski sladoled
5. HALVA: pšenični zdrob, višnje, maslo, sladkor …- sladica

1. KITRI: korenček, cvetača, peteršilj – rižota z rumeno lečo
2. RAJTA: špinača, sezam, jogurt – solata
3. PURI: sezam, mak, banane – delikatesa
4. KORENČKOVA HALAVA: korenje, mandlji, žafran, sladka smetana – sladica

1. ŠAK: špinača, krompir, trdi sirček
2. ZAČINJENI KROMPIR: krompir, peteršilj
3. RAJTA: blitva, jogurt, arašidi
4. SANDEŠ: mehki sir, sladkor, različne arome – sladica
5. LASSI: sadni napitek iz jogurta in banan

1. BASMATI RIŽ: mak – priloga
2. SABDŽI: korenček, bučke, jajčevec, pomi, sirček- trdi – glavna jed
3. PAKORE: rdeča paprika, cvetača, jajčevec, bučke – delikatesa
4. BUNDI RAJTA: ocvrte zlate kroglice, namočene v jogurtu – solata

1. SABDŽI: cvetača, krompir, rdeča paprika, dimljeni tofu …
2. BASMATI RIŽ: kokos, peteršilj
3. DHALOVA JUHA: rumeni mung dhal, korenček, peteršilj
4. ČAPATI: moka tipa 850, polnozrnata moka, sol

1. ZELENJAVNA JUHA: korenček, zelena, peteršilj, koleraba …
2. PRAŽENI KROMPIR: zelje, krompir…
3. ZELENJAVNA PRILOGA: korenček, cvetača, brstični ohrovt …
4. SEJTAN: pšenično meso – naredimo ga sami
5. SEJTAN: po dunajsko in pariško
6. RIŽ S SMETANO – banane

1. LAZANJA: bešamel, špinača, panir, pelati z zelenjavo, nastrgani sir, domače testenine
2. FRANCOSKA SOLATA: korenček, krompir, grah, kumare, domača majoneza …

1. SABDŽI: stročji fižol, korenje, jogurt, čičerikina moka – zelenjavna jed
2. BASMATI RIŽ: koromač, mandlji
3. SAMOSE: mehki panir, koruza, olive – delikatesa
4. LADU: čičerikina moka, lešniki – sladica

1. KRALJEVSKA KOFTA: riž, panir, špinača, krompir, čičerikina moka – delikatesa
2. KOFTE: zelje, korenček, krompir, cvetača, čičerikina moka – delikatesa
3. RAJTA: kumarice, jogurt, kokos – solata
4. ČATNI: banane, rozine, limona

1. KODRASTI REZANCI, POLNOZRNATI REZANCI
2. MEDITERANSKA OMAKA: bučke, jajčevec, rdeča paprika, paradižnik
3. OLIVNA OMAKA: črne, zelene olive, kapre, paradižnik, pasta genovese
4. SOLATA: radič, endivija, jogurt, bučno olje, limona
5. ČATNI: jabolka, ananas, pomaranča – pikantna sladica

1. SABDŽI: bučke, krompir, kisla smetana
2. BASMATI RIŽ: grah – priloga
3. RAJTA: jogurt, jajčevec, začimbe, peteršilj
4. MATI: moka tipa 1100, polnozrnata moka, sezam – kruhki
5. MALPURI: sadni jogurt, ocvrte miške – sladica

1. POLENTA: sezam, sončnična semena, bučna semena
2. GOLAŽ: sojine kocke, paradižnikova omaka, začimbe
3. HOKAIDO JUHA z domačimi rezanci
4. SOLATA: zelena solata, kristalka, korenček, sezam
5. RASA GULA: sirne kroglice namočene v odišavljenem sirupu – sladica (NOVO!)

1. KROMPIR V KOSIH: sezamova zabela – priloga
2. SEGEDIN: kislo zelje, sojine kocke – glavna jed
3. KALCONE: panir, koruza, rdeča paprika, kari – delikatesa
4. KOKOSOV ČATNI: pikantna omaka

IZPIT s podelitvijo diplom.

Dodatne možnosti

Darilni bon

Vegetarijanski kuharski tečaj lahko tudi podarite ob posebnih priložnostih vsem tistim, ki jih imate radi – za rojstni dan, poroko, obletnico, ali pa kar tako. Prelepo darilo, ki zaznamuje celotno življenje z uživanjem v prekrasni, slastni hrani!

Kuharska skupina

Pridružite se FB kuharski skupini – RADhA kuham z GOVINDO:

Vsi naši tečaji

Restavracija
Mandala

Podhod Ajdovščina 4,
1000 Ljubljana Center

Čas odprtja

PON – PET: 11.00-18.00
SOB, NED, prazniki: zaprto

08 201 8079

restavracijamandala108

@gmail.com
Ostale
restavracije

Restavracija Radha Govinda
Žibertova 23,
1000 Ljubljana Šiška

Čas odprtja

PON – SOB: 11.00-18.00
NED in prazniki: zaprto

Restavracija Mandala © 2024 Vse pravice pridržane.

Made with ⚝ by Starfiniti d.o.o.