»Zakaj mandala?«

Beseda mandala izhaja iz staroindijskega jezika Sanskrit in pomeni krog. V krogu so okoli središča razporejeni liki, figure in znaki. Simetrično ali naključno. Mandala je že od nekdaj služila kot pripomoček pri osredotočanju, meditaciji, osebnostno –  zrelostnem procesu, zaščiti in zdravljenju.

Pod vodstvom vrhunskega arhitekta Marka Mandlja iz Panorama biroja, smo ustvarili eno izmed lepših restavracij v Ljubljani in širše. 

Ime in koncept restavacije Mandala sta nastala iz treh principov!

Pridih INDIJE, SLOVENSKI prostor in VEGANSKA kulinarika.

Restavracija Mandala je fuzija teh treh principov in ima močno zgodbo, ki živi tako na krožnikih gostov, kot v prostoru same restavracije!

Zato smo ustvarili svojo MANDALO, ki ponazarja krog, ki se ponavlja in vrača.

Mandala Radha Govinda je sestavljena iz treh vrst simbolov, ponazarja tri pincipe restavracije Mandala.

S pomočjo 7-ih energetskih centrov ali čaker, smo mandalam dodali značilne barve za te čakre, v njih pa se nahajajo tudi energetski simboli.

Tako smo ustvarili  7 energetskih con, ki vplivajo na naše razpoloženje in nas napolnijo z radostjo in mirom.

Rdeča nit blagovne znamke Radha Govinda pa nadgrajujeta  Radha in Govinda v centru, kjer ima vsaka mandala svojo pozo Radhe in  Govinde, ki plešeta svoj božanski ples in tako zaokrožata celotno zgodbo in delovanje restavracije.

Pridih Indije, je rdeča nit restavracije Mandala. Poleg tega, da so jedi okusne, nam daje tudi neskončne ideje za jedi, ki so prava popestritev in eksotika, hkrati pa so okusi nevsiljivi in prilagojeni za nas. Indija je prav tako znana kot zibelka modrosti, ki jo spretno uporabljamo v odnosu do hrane in načinu življenja. Skrbno smo povezani z naravo in upoštevamo starodavne modrosti življenja,  ter sožitja z naravo in ostalimi živimi bitji.

Vzhod predstavlja ženski princip, tradicionalnost in duhovnost.  

Simboli, ki označujejo INDIJO: 

– OM –  v notranjem delu kroga
– TILAK – med korenčkoma
– MANDALA – 7 krogov
– TULASI – sveta bazilika, list nad simbolom OM
– ČAKRE – vsaka barva mandale ima svoj simbol
– RADHA in GOVINDA: v centru – vsaka mandala ima svoj položaj

Slovenski prostor, je prostor iz katerega izhajajo naše korenine, v katerem živimo, ustvarjamo in prispevamo k razvoju družbe.

Ponazarja zahod in moški princip, moderno materijalno prizemljenost. Zato smo izbrali lesen ambijent in elemente slovenskih simbolov, kot so v klopeh izrezbarjeni srčki, ter stoli s tipično slovenskim vzorcem.

Pohištvo je izredno kakovostno izdelalo mizarstvo Florjančič in daje gostu občutek domačnosti v prostoru. Moderne linije in svetlobni efekti v restavraciji Mandala pa gostu nudijo izredno prijetno doživetje prostora. 

Simboli, ki označujejo SLOVENIJO:

– LECTOVO SRCE – zunanji krog
– ZRNA AJDE – pod korenčkom
– JABOLKO – pod ajdo
– TRIGLAV – pod jabolkom
– LIPOV LIST – med jabolkom

Zavedamo se, da je kulinarika tista, zaradi katere gostje pridejo. V galerijo hodimo občasno, v restavracije pa redno.

Če pa se kombinacija obeh prepleta z roko v roki, potem je to zagotovo zmagovalna kombinacija.

Veganska kulinarika je danes vedno bolj vidna in mamljiva. Pa ne samo to, vedno bolj okusna!

Kuharji v restavraciji Mandala so pravi čarodeji, ki ustvarjajo jedi iz osnovnih veganskih surovin v božanske in bogate veganske jedi, ki prepričajo.

Gostom je v resnici pomembno, da je hrana okusna in da se po njej dobro počutijo, nam pa je pomembno tudi, da je pripravljena z ljubeznijo in pozitivno energijo!

Kdor zna, zna in mi smo veseli, da nam zaupate, da vas lahko razvajamo. 

Simboli, ki označujejo VEGANSKO kulinariko: 

– ČEŠNJE
– KORENJE
– GRENIVKE
– AJDOVA ZRNA